Skip to content

Informatie

Wat is Counselling?

Counsellor betekent in het Engels ‘raadgever’.
Counselling is een laagdrempelige vorm van psychosociale begeleiding. Verder is counselling resultaat gericht en helpt jou om weer balans terug te vinden in jouw leven door als uitgangspunt te nemen:     ‘kijken naar eigen kunnen’. Het accent tijdens het counsellingproces ligt op het beter leren kennen van jezelf, het leren omgaan met eigen emoties en het leren omgaan met jouw levenssituatie.

Het doel van Counselling is om jouw inzicht te geven in je eigen functioneren. Als je jezelf beter begrijpt, dan is de kans groot dat je anders gaat denken over jouw levenssituatie en dat je zelf tot een oplossing kunt komen. Een oplossing die ook echt bij jou en jouw levenssituatie past. Omdat lichaam en geest nauw verbonden zijn met elkaar, kunnen moeilijke  situaties in het leven, lichamelijke klachten geven. Denk aan hoofdpijn, (spier)spanningsklachten, chronische vermoeidheid en/of slaapproblemen.

Vijgeboom

Gevoelens verwoorden

Counselling kan jou extra steun bieden om je uit een dal te halen. Wij proberen allemaal de juiste keuzes te maken in ons leven. Niet alle keuzes zijn even makkelijk te nemen. Als blijkt dat we niet prettig in ons leven staan, gaan we ons afvragen waar dit door komt. Je gaat jezelf vragen stellen als: Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Wat wil ik nu precies in mijn leven? Hoe kan ik nu het beste omgaan met deze situatie ? Vaak vind jij hierop de antwoorden als je met een counsellor in gesprek gaat. 

In een counselling gesprek help ik je gevoelens te verwoorden, waardoor de problematiek verhelderd kan worden, ook kan ik je een spiegel voorhouden waardoor meer inzicht in je situatie ontstaat. Luisteren, echtheid, empathie en onvoorwaardelijke acceptatie is de houding die je van mij mag verwachten.

 

Geen verwijzing van de huisarts nodig.

Ik ben gehouden aan een ethische code die mij verplicht al het besprokene als beroepsgeheim te beschouwen. Je kunt zelf contact opnemen, er is geen verwijzing van de huisarts nodig.
Als je in bovenstaande jezelf herkent, (of iemand anders), dan is het zeker de moeite waard om eens nader te bekijken of counselling  jou net dat duwtje in de rug kan geven om te komen waar jij wilt staan in jouw leven of een manier te vinden hoe jij het beste om kunt gaan met jouw levenssituatie……

Voor wie is Counselling?

Counselling is geschikt voor iedereen, met een gezonde emotionele basis, die stress ervaart of het gevoel heeft dat alles even teveel wordt of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk, relatie, familie. Iedereen is uniek en de klachten zullen dus ook verschillend zijn. Door je te verdiepen waar je behoeftes liggen en wat jou (de)motiveert om deze behoeften te ontplooien, is het mogelijk om steeds dichter bij jezelf te komen; jezelf te accepteren. De counsellor zal je tijdens dit proces begeleiden, ondersteunen en handvaten aanreiken, om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Situaties waarbij Counselling kan helpen;

  • Een betere balans willen tussen privéleven en werk
  • Vitaler, levenslustiger in het leven willen staan
  • Uit een burn-out willen komen of een dreigende burn-out willen voorkomen
  • Zichzelf meer willen ontplooien en ontwikkelen, wie ben ik, waar sta ik in dit leven?
  • Gevoelens willen leren herkennen en uiten
  • Meer ontspannen in vriendschappen en relaties willen staan

Tarieven

Het aantal gesprekken is vooraf niet te bepalen. Dit is mede afhankelijk van je hulpvraag, je probleem en je eigen inzet tijdens het traject. Jij bepaalt uiteindelijk hoeveel counselling sessies jij wilt volgen.

Er zijn verschillende mogelijkheden;

Counselling wandelend
of op Praktijklocatie

Voordelen:
– Het gesprek vindt plaats op mijn praktijklocatie in Veenendaal.

Ca. 60 min.


€ 65,=

Telefonische Counselling
(Beeldbellen)

Voordelen:
– Je bepaalt zelf waar je bent
tijdens het gesprek.

Ca. 60 min.


€ 65,=

Relatie Counselling
 

Voordelen:
– Je komt samen op gesprek.
– Op mijn praktijklocatie 

Ca. 90 min.


€ 95,=

Er geldt een btw vrijstelling voor onze diensten

Vergoeding Zorgverzekeraars

Bijna alle zorgverzekeraars erkennen de waarde van counselling
en vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten indien je aanvullend verzekerd bent.
Informeer zelf bij je Zorgverzekering